Mantel zorg combineren met particuliere thuiszorg

Wanneer de zorgtaak voor een mantel zorger niet langer te combineren is met het eigen leven, of wanneer de zorgtaak simpelweg te zwaar wordt, is het verstandig om een alternatief te zoeken. Het is tenslotte niet wenselijk dat de mantel zorger overbelast raakt. Wist u dat er verschillende mogelijkheden zijn als u op zoek bent naar een alternatief voor mantelzorg? Daarover leggen wij u graag wat meer uit.

Rust voor alle partijen

De meeste mensen zullen misschien denken: ‘de mantelzorger is overbelast, nu moet ik in plaats van mantel zorg kiezen voor verblijf in een zorginstelling.’ Gelukkig kunnen we u vertellen dat dit niet hoeft! U kunt gewoon thuis blijven wonen, bovendien kunt u zelfs nog gedeeltelijk mantel zorg ontvangen als dat voor beide partijen prettig is. Er is namelijk zorg die u kunt inschakelen wanneer u bijvoorbeeld alleen overdag of alleen ‘s nachts professionele hulp wenst te ontvangen: particuliere thuiszorg. Zuster Jansen biedt deze zorg- en dienstverlening, speciaal voor mensen die al zorg ontvangen. Zo kunt u particuliere thuiszorg combineren met mantel zorg, waardoor u meer zekerheid hebt. U weet tenslotte dat u altijd in goede handen bent, én dat de mantelzorger in kwestie niet overbelast zal raken. Bovendien staat Zuster Jansen altijd open voor uw wensen: is het op den duur tóch nodig dat we de gehele zorgtaak overnemen, dan kunnen we dat nagenoeg direct realiseren.

Wat kunt u verwachten van particuliere zorg?

Bij particuliere thuiszorg van Zuster Jansen wordt u verzorgd in de breedste zin van het woord. Wij staan voor u klaar met de verpleging die nodig is, maar kijken zeker ook naar wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Houdt u bijvoorbeeld van wandelen en staat uw medische situatie dit toe? Dan gaan wij gerust met u naar buiten. Ook dingen zoals de boodschappen, samen koken en op visite gaan kunnen op de planning staan. Het feit dat u verzorging nodig heeft betekent tenslotte lang niet altijd dat u niets kunt ondernemen. Wij horen graag van u wat we voor u kunnen betekenen. Door mantel zorg te combineren met particuliere thuiszorg, krijgt uw mantelzorger de rust en tijd die nodig is om ook voor zichzelf te blijven zorgen. Bovendien heeft u een veilig en vertrouwd gevoel, en bouwt u vanaf dag 1 een band op met het kleine, vaste team dat dagelijks voor u klaarstaat. Wilt u meer weten over onze zorg- en dienstverlening? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. In de Leefwijzer vindt u ook andere interessante artikelen over mantelzorg.

 

Onderwerpen