Transfer verpleegkundige

Een transfer verpleegkundige heet ook wel liaisonverpleegkundige. Het komt erop neer dat de transfer verpleegkundige de verantwoordelijkheid heeft voor de nazorg van patiënten. Wanneer u bijvoorbeeld een medische behandeling hebt ondergaan in het ziekenhuis of ontslagen bent uit een andere zorginstelling, helpt u de transfer verpleegkundige met de overgang naar thuiszorg of naar een andere zorginstelling. Bovendien weet de transfer verpleegkundige ook alles van de actuele ontwikkelingen binnen de zorg. Dat betekent dat u bij deze verpleegkundige terechtkunt wanneer u bijvoorbeeld een indicatie moet gaan aanvragen, omdat u bijvoorbeeld het ziekenhuis verlaat en vervolgens thuis een beroep doet op particuliere zorg.

Wat zijn de werkzaamheden?

Kort gezegd zorgt een transfer verpleegkundige er dus eigenlijk voor dat de overgang soepel verloopt, maar ook dat de zorg uit alle hoeken goed op elkaar is afgestemd. Zo houdt de transfer verpleegkundige contact met de zorginstelling waar de patiënt verblijft, en wordt familie voorgelicht over de aanvraag en de financiële zaken die daarbij horen. De verpleegkundige vraagt bovendien ook indicaties aan bij het CIZ. De zorgvraag wordt zorgvuldig gecoördineerd en afspraken voor patiënten worden geregeld.

De transfer verpleegkundige en Zuster Jansen

Ontvangt u particuliere thuiszorg van Zuster Jansen, bijvoorbeeld nadat u uit het ziekenhuis bent ontslagen? Dan bestaat er een intensieve samenwerking tussen Zuster Jansen en de transfer verpleegkundige. De verpleegkundige kan er niet alleen voor zorgen dat de cliënt de juiste indicatie krijgt, maar ook krijgen onze zorgverleners een goed beeld van de tijd die u in de zorginstelling heeft doorgebracht. Als er bijzonderheden zijn waar wij rekening mee moeten houden, kan de transfer verpleegkundige dit optimaal doorgeven. Bovendien kan de verpleegkundige als het nodig is ook spoedzorg bij het CIZ aanvragen. Ook dat is een reden om er continu voor te zorgen dat het contact met de transfer verpleegkundige goed onderhouden wordt. Natuurlijk kunnen we u bij Zuster Jansen meer vertellen over hoe de ondersteuning voor u precies kan worden vormgegeven wanneer u een zorginstelling verlaat om thuis verder verzorgd te worden. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Onderwerpen