Particuliere palliatieve zorg: houd zelf de regie

Er zijn veel dingen in het leven waar u helaas weinig tot geen controle over heeft. Zuster Jansen geeft, als particuliere thuiszorgorganisatie, graag de controle terug waar dat kan. Controle over de zorg en hulp die u ontvangt, wanneer u dat nodig heeft. Hoe moet de zorg voor u eruit komen te zien? Waar moeten zorgverleners rekening mee houden? Wanneer u zelf ook graag de touwtjes in eigen handen heeft (en houdt), kunt u kiezen voor particuliere zorg in de laatste levensfase. Deze particuliere palliatieve zorg wordt ingevuld zoals u dat wenst, zodat u altijd ondersteuning ontvangt die bij u past. Juist in de laatste levensfase, wanneer iemand ervoor gekozen heeft om thuis te willen sterven, is het belangrijk dat u zorg krijgt die past bij hoe u de laatste periode van uw leven wil doorbrengen.

Wat zijn uw wensen?

Wat is uw beeld van de laatste levensfase, en belangrijker nog, hoe zou u willen dat uw eigen levenseinde eruitziet? Dit soort vragen moet u voor uzelf gaan beantwoorden wanneer u weet dat u terminaal ziek bent. Het kiezen van zorg die daarbij past, is heel belangrijk. Kiest u voor particuliere palliatieve zorg door Zuster Jansen, dan staan uw persoonlijke wensen altijd centraal. Onze ervaren zorgverleners houden altijd rekening met uw behoefte op het gebied van de dagelijkse routine, verzorging en privacy. Er hoeft geen mantelzorger te zijn die dag en nacht bij u blijft: wij kunnen deze zorgtaak volledig op ons nemen. Voor veel mensen is dit prettig, omdat zij zich op deze manier goed kunnen concentreren op het afscheid nemen en het genieten van elkaars gezelschap.

Hulp in de breedste zin van het woord

Het is iets heel moois, maar wij zien dat thuis sterven ook zwaar kan zijn. Wanneer u gebruikmaakt van onze particuliere palliatieve thuiszorg, helpen wij u om te gaan met alle aspecten die in dit proces aan bod komen. Omgaan met emoties, afscheid nemen van familie, het regelen van belangrijke zaken: waar u onze hulp nodig heeft, is die beschikbaar. Uiteraard staan de zorgverleners sowieso voor u klaar met verzorging en verpleging, 24 uur per dag als dat gewenst is. Het is echter ook mogelijk dat we alleen overdag of juist alleen ‘s nachts aanwezig zijn: dat is aan u. Voor een persoonlijk gesprek met onze zorgcoördinator over de mogelijkheden, mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze, onze betrokken zorgverleners en eventueel ook over de financiële kant van particuliere thuiszorg. Wilt u meer lezen over palliatieve zorg, ouderengeneeskunde, ouderen of gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan de andere artikelen in de Leefwijzer van Zuster Jansen.

Onderwerpen