Uitvaartverzekering

Bij een overlijden hoort een waardig afscheid, en dit kost veel geld. Door de vele onvoorziene kosten kunt u hierbij al snel denken aan een kostenpost van ongeveer 10.000 euro. Dit bedrag dient vaak door nabestaanden te worden betaald. In veel gevallen wordt om deze reden een uitvaartverzekering afgesloten, zodat nabestaanden niet met deze kosten achterblijven. Bij een uitvaartverzekering is het belangrijk dat u zich goed laat informeren. Het gaat immers wel over uw afscheid, of over dat van een dierbare. Op Uitvaartverzekeringwijzer.net kunt u een onafhankelijke vergelijking doen van diverse uitvaartverzekeringen.

Aan welke kostenposten moet ik denken bij de uitvaart?

Bij een uitvaart komt nog heel wat kijken. Kiest u bijvoorbeeld voor een begrafenis of crematie? Welke soort kist of urn past bij uw wensen? Hoe en waar wilt u dat het opbaren plaatsvindt? Hoe en op welke manier vindt de condoleance plaats? Hoe wilt u dat de kist wordt vervoerd? Wat voor bloemen, muziek en catering wenst u tijdens de uitvaart? Wilt u een bedrag reserveren voor de nazorg? Ieder onderdeel kost geld; de hoeveelheid is hierbij afhankelijk van uw wensen. Om te berekenen wat u kwijt zou zijn voor uw uitvaart, kunt u kijken op de website van Dela.nl. ‘Wat kost doodgaan’ is vrij direct geformuleerd, maar de website geeft een realistisch beeld van wat een uitvaart kan kosten. Een uitvaartverzekering helpt u daarnaast tevens om van tevoren dingen vast te stellen over uw ideale uitvaart.

Uitvaartverzekering versus overlijdensrisicoverzekering

Een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering zijn allebei levensverzekeringen die worden uitgekeerd na overlijden. Ze zijn ervoor bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden te beperken. Maar wat is nu precies het verschil tussen een uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering? Bij een overlijdensrisicoverzekering gaat het meer om het vergoeden van de vaste lasten waarmee uw nabestaanden achterblijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hypotheeklasten. Een uitvaartverzekering dekt alleen de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart zelf, zoals hierboven is omschreven.

In de Leefwijzer van Zuster Jansen vindt u meer informatie over ouderen, verzekeringen, ouderengeneeskunde en meer interessante onderwerpen.

Onderwerpen