SIGRA

SIGRA staat voor Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam. De naam zegt het enigszins al, de vereniging SIGRA is een samenwerkingsverband van gezondheidsinstellingen in de regio Groot Amsterdam. Het verband is ruim vijftig jaar geleden gestart en draagt bij aan efficiëntie en kwaliteit van de zorg in het werkgebied.

Vereniging SIGRA is uitgegroeid van een vrijblijvend samenwerkingsverband tot een breed netwerk dat actief is op verschillende gebieden. De slogan van SIGRA is dan ook: ‘Samen voor goede Gezondheidszorg in Groot Amsterdam’.

SIGRA Amsterdam

SIGRA staat voor een nauwe samenwerking tussen de gezondheidsinstelligen in de regio Groot Amsterdam. Groot Amsterdam bestaat ongeveer uit het gebied tussen de plaatsen Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. Omdat dit een grote regio is, is de samenwerking des te meer belangrijk. SIGRA Amsterdam verbindt de naam aan vele activiteiten en is ook zeer actief op het gebied van arbeidsmarktbeleid. Het doel daarvan is het behouden en het contact laten instromen van goed gekwalificeerd personeel, zodat de zorg ook op dat gebied kwalitatief kan blijven toenemen.

Arbeidsmarktbeleid SIGRA

Er gebeurt veel op de arbeidsmarkt, met name de ontwikkelingen binnen de zorg staan nooit stil. Vooral de vergrijzing gaat ervoor zorgen dat veel oudere werknemers in de komende jaren zullen uitstromen. Om ervoor te zorgen dat nieuwe krachten blijven instromen en het imago van de zorgsector gewaarborgd blijft, worden (mede door SIGRA) verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied van werving en selectie. De medewerkers van SIGRA zetten zich in voor goede voorlichting op scholen. Ook een Open Dag van Zorg en Welzijn, die in 2013 voor het eerst  georganiseerd wordt in 2013 moet bijdragen aan het werven van nieuwe krachten in de zorg.

De zorginstellingen die aangesloten zijn bij SIGRA zetten zich onder andere in voor een goede verbinding tussen vraag en aanbod in de zorg. Samen slaan zij de handen ineen om de juiste mensen te trainen en in te zetten bij de vrijkomende vacatures. Door deze activiteiten wordt constant gewerkt aan het verbeteren van de zorg in de regio Groot Amsterdam.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *