Zorgcoördinator thuiszorg

Een thuiszorg coördinator is een persoon die het coördineren van zorg als taak op zich neemt. Het coördineren van zorg is van belang voor het voorspoedig laten verlopen van het zorgproces. Dit geldt vanaf de intake tot aan het beëindigen van de zorg. Hierdoor krijgt u op ieder moment van uw thuiszorgtraject gepast advies, wat afgestemd is op uw persoonlijke situatie. Het is een overkoepelend persoon, die verstand heeft van meerdere zaken, zowel op intern- als op extern gebied. Plannen en leidinggeven zijn benodigde vaardigheden voor zo’n persoon. Het is de bedoeling dat het voor u zo duidelijk mogelijk wordt gemaakt.

Taken zorgcoördinator

Bij Zuster Jansen doet de zorgcoördinator intake bij de cliënt thuis. Hij of zij beoordeelt de persoonlijke situatie en bespreekt met u de zorg die u behoeft. Hierna zullen er afspraken worden gemaakt over de zorg die gaat starten. De zorgcoördinator stelt voor u een zorgteam op maat aan, zodat u zo goed mogelijk wordt verzorgd door een klein team. Hij of zij geeft uitleg bij onduidelijkheden en is tevens de contactpersoon voor de cliënt, de familie van de cliënt en voor het zorgteam. Voor de cliënt (en voor de relaties van de cliënt)  is de zorgcoordinator het eerste aanspreekpunt. Ook houdt hij of zij rekening met de arbeidsomstandigheden van de zorgmedewerkers uit het zorgteam. Oftewel: de zorgcoördinator is een belangrijk schakelpersoon.

Professionele begeleiding

Bij een zorgcoördinator  van Zuster Jansen kunt terecht voor alle soorten vragen over de thuiszorg of of voor advies. Uw zorgcoördinator  zal u te allen tijde zo goed mogelijk proberen te helpen op een professionele manier. Evaluatie is een belangrijk aspect van het coördineren van zorg. Doordat de zorgcoördinator  altijd om de bepaalde tijd terugkoppelt aan de zorgmanager, is er sprake van professionele begeleiding van meerdere personen. Een luisterend oor, een goed aanpassingsvermogen en organisatievermogen zijn deskundigheden waarover een professionele zorgcoördinator dient te beschikken. Wilt u contact met onze zorgcoördinator? Dat doet u via de contactpagina.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *