Apps voor een gezond leven

Overal ter wereld worden apps voor smartphones en tablets op de markt gebracht die kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl. Door een gezondere levensstijl kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam en geest langer in een goede conditie blijven. Wij hebben een aantal voorbeelden van apps die u kunt gebruiken voor een gezond leven.

30 minuten bewegen met Human

De Gezondheidsraad heeft onderzocht dat mensen elke dag minimaal 30 minuten matig intensief moeten bewegen. Hieronder vallen activiteiten als fietsen en een stukje wandelen. Door de Human-app te downloaden kunt u bijhouden of u aan de 30 minuten beweging komt. Zodra de app heeft gemeten dat u aan de 30 minuten bent gekomen, krijgt u een felicitatie. Hoe vaker en hoe meer u gaat bewegen, hoe enthousiaster de felicitaties worden. De app wordt gratis aangeboden door de App Store en Google Play.

 

Mediteren met Mindfulness

Een andere app voor een gezond leven is de Mindfulness app. Dit is een handige app die ons leert om te gaan met piekeren en om meer in het hier en nu te leven. De app helpt u de controle te houden over uw gedachten. Mediteren speelt hier een grote rol. Het kan gebruikt worden door zowel beginners als gevorderden. De duur van de meditatie kunt u zelf instellen. U heeft de keuze uit 3, 5, 15 of 30 minuten. Daarnaast kunt zelf kiezen of u een geleide meditatie wilt volgen of een stille met klankschalen. Om uw meditatiedoelen te bereiken krijgt u herinneringen om te mediteren. De app komt uit Zweden en is in het Nederlands te gebruiken. De app kunt u downloaden via iTunes of Google Play.

Weet wat u eet door de Eetmeter

De Eetmeter is door het Nederlands Voedingscentrum ontwikkeld voor een gezonder leven. U kunt dankzij deze app alles wat u op een dag eet invullen en in één oogopslag kunt u zien of u voldoende energie en voedingsstoffen binnen krijgt. Daarnaast is de Schijf van Vijf erg belangrijk in deze app. Dit zijn producten die wetenschappelijk getest zijn en die uw lichaam nodig heeft. Door de juiste inname van deze producten kunt u de kans op hart- en vaatziekten sterk verkleinen. Ook de kans op kanker kan hiermee verkleind worden. De Eetmeter is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Hersenen trainen met MijnBreincoach

MijnBreincoach is een app speciaal ontwikkeld voor uw hersenen en voor een gezond leven. Uw levensstijl heeft namelijk een grote impact op de conditie van uw hersenen. Voordat u kunt beginnen met de MijnBreincoach app moet u een korte test uitvoeren op de website. Zo krijgt de app inzicht op uw huidige levensstijl en kan de app inschatten waar veranderingen mogelijk zijn in uw leven. Stapsgewijs helpt de app u om kleine veranderingen toe te passen om de conditie van uw hersenen te verbeteren. MijnBreincoach is ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg en is gratis te downloaden via MijnBreincoach.

MedApp voor uw medicatie

Medicijnen moeten met regelmaat toegediend worden en om de juiste tijd. De MedApp is speciaal ontwikkeld zodat medicijnen nooit meer vergeten worden. De app is simpel te gebruiken. U vult van tevoren in welke medicijnen u heeft en op welke momenten deze ingenomen moeten worden. Wanneer het tijd is voor uw medicijnen, ontvangt u een melding. In de app kunt u ook uw bijsluiters en instructies terug vinden. MedApp is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *