Domotica

Domotica is een ander woord voor huisautomatisering. Het doel van domotica is het bevorderen van een betere kwaliteit van wonen en leven. Het kan zijn dat u behoefte hebt aan een beetje extra luxe. Voorbeelden van domotica zijn automatische zonwering, deuren bedienen, gordijnen bedienen en verwarming bedienen. Deze domotica verhoogt het comfort en het ontspanningsgehalte. Domotica systemen zijn voor iedereen verkrijgbaar, maar kunnen een wezenlijk verschil bieden voor ouderen die graag thuis willen blijven wonen.

Domotica in de zorg

Domotica in de zorg wordt vaak toegepast bij ouderen. Zelfredzaamheid, met eventueel professionele hulp staat voorop in de hedendaagse samenleving. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen, in hun veilige en vertrouwde omgeving. Met domotica kan er op afstand zorg worden geboden. Ook kunnen noodoproepen en alarmeringen naar verzorgenden worden gerealiseerd. Vaak kunnen in bestaande woningen dergelijke zorgtoepassingen gemakkelijk worden geplaatst door draadloze technieken.

Ook bij zorgverleners zorgt domotica voor verbetering. Het is prettig om te werken in een geoptimaliseerde omgeving. Met minder inspanning kunnen meer ouderen verzorgd worden. De werkomgeving wordt beter waardoor de kwaliteit van de zorg toeneemt.

Technologie van nu

Doordat er tegenwoordig technisch enorm veel mogelijk is, zijn er al veel soorten domotica ontwikkeld. Een simpele vorm van domotica is kunnen zien wie er aanbelt. Veel ouderen wonen alleen en voelen zich onzeker als de deurbel gaat. Door dit domotica systeem kan iemand via een camera in huis zien wie er buiten op de stoep staat. Een andere veel voorkomend domotica systeem is dat het huis zichzelf ‘uitzet’ wanneer men de deur verlaat. Zo kan domotica ervoor zorgen dat de lichten automatisch uitgaan en de ramen zichzelf sluiten. Ook apparaten die brand kunnen veroorzaken worden uitgeschakeld. U kunt op deze manier met een geruststellend gevoel het huis verlaten. Met andere woorden: domotica geeft rust.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *