Collectieve zorgverzekering

Wanneer u een collectieve zorgverzekering afsluit, sluit u zich in principe aan bij een groep. Dit kan bij uw werkgever zijn, maar ook bijvoorbeeld via uw vereniging, sportclub, belangenorganisatie of uw bank. Het kan zelfs via social media. Via een collectieve zorgverzekering krijgt u korting op uw zorgpremie, die op kan lopen tot 10 procent. De dekking van een collectieve basisverzekering is precies hetzelfde als die van een gewone basisverzekering, en ook het verplichte eigen risico blijft onveranderd.

Er zijn twee soorten polissen, een naturapolis en een restitutiepolis. Hieronder een korte uitleg:

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis schiet u zelf eerst de rekening voor, waarna de verzekeraar het bedrag vergoedt. Hierbij heeft u zelf de keuze bij welke zorgaanbieder u zorg afneemt.

Naturapolis

De verzekeraar bepaalt in dit geval bij welke zorgaanbieder u zorg afneemt. Voordeel is wel dat de verzekeraar direct de rekening krijgt en u niet zelf nog het bedrag hoeft voor te schieten.

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Een groot voordeel van het afsluiten van een collectieve zorgverzekering is het feit dat u kunt profiteren van een aardige korting. Deze korting valt gemiddeld rond de 7 procent, maar kan zelfs oplopen tot 10 procent. Deze korting op de zorgverzekering geldt voor alle gezinsleden die op uw polis staan. U kunt dus uw gezin laten meeverzekeren. Kinderen onder de achttien jaar zijn bovendien gratis meeverzekerd en betalen geen eigen risico. U kunt dus flink uw voordeel doen met een collectieve zorgverzekering.

Het afsluiten van de verzekering

Op de website van de zorgverzekeraar van uw keuze vind u een optie ‘collectiviteitskorting’. Daar staat vaak een lijst van winkelketens, organisaties en verenigingen waar deze zorgverzekeraar een afspraak mee heeft gemaakt. U kiest simpelweg uit deze lijst waar u bent aangesloten en gaat verder met het afsluiten van de verzekering. Op dat moment profiteert u al van de voordelen van een collectieve zorgverzekering.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *