Psychische hulp in de thuiszorg

In de thuiszorg wordt meestal hulp geboden bij lichamelijke problemen, maar er kan natuurlijk ook hulp worden verleend bij psychische problemen. Dit kan bijvoorbeeld dementie, depressie bij ouderen of de ziekte van Alzheimer zijn. Om ervoor te zorgen dat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, kan er intensieve begeleiding worden aangeboden. De familie en verzorgers worden op deze manier niet langer belast met een zware zorgtaak.

Vormen van psychische thuiszorg

Psychische zorg thuis kan op verschillende manieren worden gegeven. Dit kan intensieve 24-uurs zorg en privé verpleging inhouden, maar het is ook mogelijk om voor vier dagen per week zorg te krijgen. Dit kan verpleging of verzorging zijn. Voor de zorgvrager is het prettig om in de vertrouwde omgeving te blijven, omdat hij of zij zich dan vaak prettiger voelt. Dit helpt mee in het proces van verzorging.

Psychische zorg en Zuster Jansen

Het is belangrijk dat de psychische hulp die de patiënt krijgt van goede kwaliteit is. Veel geduld en aandacht zijn bijvoorbeeld belangrijke pijlers bij de zorg die Zuster Jansen biedt. De zorgverleners moeten natuurlijk affiniteit en kennis van zaken hebben op het gebied van psychische zorg voor ouderen. Voor Zuster Jansen zijn deze punten vanzelfsprekend. Zuster Jansen biedt respect, deskundigheid en persoonlijke aandacht en daarom altijd op maat gemaakte thuiszorg. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de zorg voor u, uw partner of familielid.

Praktische informatie

Voor onder andere de ziekte van Alzheimer is er een indicatie van het CIZ nodig. Aan de hand van een persoonsgebonden budget (PGB) kunt u vanuit de Wlz psychische thuiszorg aanvragen. De particuliere thuiszorg van Zuster Jansen is in heel Nederland beschikbaar. Bovendien helpen wij u graag verder met de juiste zorgaanvraag. De zorgcoördinator is u altijd van dienst. Er kan direct een zorgovereenkomst worden opgesteld. Zo kan de juiste hulp worden verleend door een vast, klein zorgteam.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *