Helpende verzorgende in de thuiszorg

De taken van helpende verzorgende, ook wel helpende, is voornamelijk het assisteren bij dagelijkse taken die de patiënt niet meer zelfstandig kan uitvoeren. Als ook familie, de partner of vrienden dit niet kunnen doen, kan de thuiszorg hier in helpen. Het gaat onder andere om wassen, aankleden en boodschappen doen. Zo kunt u langer thuis wonen en genieten van de eigen omgeving.

Verschil helpende verzorgende en verpleging

Naast een aantal huishoudelijke taken, zoals afwassen en boodschappen doen, heeft de helpende ook een aantal verzorgende taken. Denk hierbij aan het aantrekken van steunkousen, helpen bij het wassen en reguliere mondhygiëne van de cliënt. Dit gaat volledig in overleg met de cliënt, zodat dit naar wens verloopt. Het verschil met verzorgende IG is dat deze meer verzorgende taken op zich neemt en zelfs een aantal verpleegtechnische handelingen heeft. Een verpleegkundige mag alle verpleegkundige taken uitvoeren, zoals het verzorgen van stoma of katheter, het geven van injecties en het toedienen van medicijnen.

Helpende thuis

Helpende ondersteuning wordt vanuit de thuiszorg geregeld. Heeft u naast hulp bij huishoudelijke taken ook hulp nodig bij verzorging? Dan wordt deze zorg geregeld vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Om in aanmerking te komen voor Wlz-zorg, moet u een indicatie aanvragen bij het CIZ.

De zorg die u nodig heeft

Particuliere thuiszorginstelling Zuster Jansen biedt u professionele verzorging en verpleging. Helpende ondersteuning verlenen wij echter niet. Wij zorgen ervoor dat de hulp die u nodig heeft, altijd naar wens is. Wij leveren op maat gemaakte zorg. Dit houdt in dat onze zorgcoördinator met u overlegt wat uw wensen zijn. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Aan de hand van een formele zorgovereenkomst wordt vastgelegd welke zorg u nodig heeft en in welke tijdsbesteding dit zal plaatsvinden.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *