Tafeltje dekje

Tafeltje dekje is een dienst waarbij maaltijden bij u thuis bezorgd kunnen worden. De naam Tafeltje dekje is afkomstig van het sprookje Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak van Grimm. Misschien kent u het onder een andere benaming: extramurale maaltijdvoorziening. U kunt hierbij zelf iedere dag kiezen wat u wilt eten, door uw keuze aan te kruisen op een speciaal formulier. U kunt kiezen uit vele soepen, hoofdgerechten, salades en nagerechten. Het keuzeformulier wordt door dezelfde koerier opgehaald die ook uw maaltijd thuisbezorgd. U kunt kiezen of u de maaltijd warm laat bezorgen, of gekoeld, zodat u het zelf op een ander moment kan opwarmen in de magnetron.

Aanvragen Tafeltje dekje

De diensten van Tafeltje dekje worden aangevraagd door personen die niet meer zelf voor een dagelijkse maaltijd kunnen zorgen. Vaak zijn dit ouderen of chronisch zieken, maar ook als u thuis moet revalideren kan Tafeltje dekje een uitkomst bieden. U heeft geen indicatie nodig voor het aanvragen van maaltijden aan huis. U betaalt voor Tafeltje dekje afhankelijk van uw gekozen maaltijd een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is ook afhankelijk van uw inkomen. U kunt Tafeltje dekje aanvragen bij de zorginstelling van uw gemeente.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is belangrijk om u fit en vitaal te blijven voelen. Gevarieerd eten is een cruciaal onderdeel van gezond eten. Daarom heeft u bij Tafeltje dekje een ruime keuzemogelijkheid, zodat u dagelijks iets anders te eten heeft, van spaghetti of nasi tot groente met vlees of vis. De maaltijden worden vers bereid, zodat er zo min mogelijk van de vitaminen en mineralen verloren gaan. U kunt ook maaltijden kiezen die volgens een bepaald dieet worden bereid. Alle maaltijden zijn zout- en vetarm. Tafeltje dekje bezorgt maaltijden aan huis, speciaal aangepast aan uw persoonlijke wensen en voedingsbehoeften.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *