VOG: Verklaring Omtrent Gedrag

De afkorting VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Het is een soort bewijs van goed gedrag. Voor sommige functies kan het noodzakelijk zijn een VOG te hebben. Deze geeft aan dat uw gedrag geen belemmering vormt voor een bepaalde functie.

Justis is een dienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Justis screent het gedrag van de aanvragers en neemt namens de staatssecretaris van beslissingen of u al dan niet een VOG krijgt. Een VOG wordt afgegeven als uit onderzoek blijkt dat de aanvrager geen strafbare feiten op zijn naam heeft staan en niet in contact is geweest met Justitie.

VOG in de zorg

Voor veel functies is het hebben van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Zo geldt dit bijvoorbeeld voor een taxichauffeur, gastouder, en personen die werkzaam zijn in het onderwijs. In de zorg is het hebben van een VOG niet verplicht voor medewerkers. Natuurlijk is dit wel belangrijk omdat zorgverleners te maken hebben  met vertrouwelijke gegevens en kwetsbare personen. Het bezitten van een VOG wordt dan ook binnenkort verplicht in de gezondheidszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Bij particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen zijn alle medewerkers voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Medewerkers Zuster Jansen

Bij Zuster Jansen wordt veel aandacht besteed aan het selecteren van de medewerkers. Het bezitten van een VOG is bijvoorbeeld een vereiste. Verplicht of niet, Zuster Jansen geeft om kwaliteit. Zorgverleners bij Zuster Jansen zijn niet alleen in het bezig van een Verklaring Omtrent Gedrag, ze zijn ook zeer ervaren en gespecialiseerd in de zorg die zij aanbieden. Dit maakt Zuster Jansen een professionele organisatie die veel waarde hecht aan service en kwaliteit. Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Lees hier verder voor meer informatie.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *