Dag van de Zorg

Op 12 mei wordt de ‘Dag van de Zorg’ gevierd. Ieder jaar staat deze dag in het teken van zorg en verpleging. Overal ter wereld worden medewerkers van zorginstellingen extra in het zonnetje gezet op deze speciale dag. Reden hiervan is dat zij in de ogen van de maatschappij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. De Dag van de Zorg wordt ook wel de Internationale dag van de Verpleging genoemd. Het is iets anders dan de open dag van de zorg, die bedoeld is voor voor iedereen die kennis wil maken met de zorg.

Geboortedag van Florence Nightingale

De Dag van de Zorg is op 12 mei, omdat dit de geboortedag was van Florence Nightingale. Toen verpleging als vak nog moest worden uitgevonden, deed de jonge Florence veel ervaring op in het verzorgen van zieken. Dit deed zij als liefdadigheid. Ook tijdens de bekende Krim-oorlog hielp zij mee met het verzorgen van gewonden. Met haar goede werk verkreeg ze veel bewondering en dankbaarheid. Dit vertaalde zich in financiële donaties. Met deze donaties is Florence verder gegaan met het verbeteren van de kwaliteit van de verpleegkunde. Zij wordt dan ook gezien als grondlegger van de moderne verpleging.

Zorgmedewerkers in het zonnetje

De dag van de Zorg is ingevoerd zodat zorgverleners en verpleegkundigen waardering krijgen voor hun werk. Ook voor ‘buitenstaanders’ is het belangrijk even stil te staan bij het feit dat de gezondheidszorg in Nederland erg goed is. De kennis en expertise van de zorgmedewerkers is in Nederland over het algemeen erg hoog. Door de erkenning van de Dag van de Zorg wordt de deskundigheid van de zorgverleners en verpleegkundigen verder aangemoedigd. Zo kan de zorg alleen nog maar beter worden, voor iedereen.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *