Tablets voor ouderen

Een tablet is een kleine draagbare computer met, anders dan een computer of laptop, een aanraakscherm. Dankzij het aanraakscherm is een tablet makkelijk te gebruiken voor zeer jonge leeftijden, maar ook voor ouderen. Een ander groot voordeel is het lichte gewicht van een tablet. Doordat ze zo licht zijn kunt u de tablet makkelijk in uw tas meenemen of op de bank gebruiken.

Wat kunt u ermee?

Een tablet voor ouderen kunt u gebruiken in verschillende situaties. Zo kunt u er makkelijk spelletjes op spelen, internetten en foto’s mee maken en bekijken. Ook kunt u de tablet gebruiken voor het beeldbellen met uw familieleden of om online zaken te regelen met uw mantelzorger of zorgverzekering. Toch vinden veel ouderen het gebruik van een tablet lastig, omdat zij weinig ervaring hebben met moderne apparatuur. Hierom zijn er speciale tablets voor ouderen ontwikkeld die eenvoudiger te bedienen zijn voor hen.

Senioren tablets

Er zijn verschillende tablets voor ouderen getest om te kijken welke het meest geschikt is. Alle tablets zijn vergelijkbaar met de normale tablets, maar dan met een vereenvoudigde bediening. Ook zijn alle pictogrammen groter dan op een normale tablets en zijn deze in mindering gebracht. Voor elke tablet geldt dat ze wifi (draadloze verbinding) nodig hebben om te kunnen werken.

SimTab

Met de SimTab kunt u hetzelfde doen als met een gewone tablet. Hierbij kunt u denken aan internetten, de krant lezen, e-mailen, videobellen, films kijken, muziek spelen en bankzaken regelen. U kunt via de Google Play Store ook apps downloaden die op een normale tablet geïnstalleerd kunnen worden. Bij de SimTab tablet zit een telefonische helpdesk, genaamd SimCoach. Deze helpdesk is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar tegen een lokaal tarief. De helpdesk kan u helpen met instellingen waar u niet uitkomt. Ook kunnen zij uw tablet van een afstand overnemen om uw tablet in te stellen. De helpdesk kan gedurende de hele levensduur van de tablet geraadpleegd worden. Naast de helpdesk kunnen gebruikers ook de website raadplegen voor vragen en instructies. SimTab heeft de tablet met extra ondersteuning ontwikkeld om ouderen een volwaardige tablet te laten gebruiken. De SimTab kunt u aanschaffen voor een bedrag van €299,-.

Compaan

De Compaan heeft een tablet voor ouderen ontwikkeld die bijna geen ervaring hebben met moderne technologie. De tablet heeft simpele navigatieknoppen en is gebruiksvriendelijk met grote knoppen. De tablet heeft een houten omlijsting en ziet eruit als een grote foto in een mooie lijst. De Compaan kan gebruikt worden voor het bekijken van foto’s, het spelen van spelletjes, het nieuws lezen en voor de agenda. De optie internetten zit erop, maar deze kan ook uitgezet worden. De opties voor deze tablet zijn opzettelijk beperkt om verwarring te voorkomen. Met de Compaan kunnen gebruikers geen gebruik maken van beeldbellen en e-mailen. Deze tablet kunt u aanschaffen vanaf €299,-.

SeniorenTAB

De SeniorenTAB beschikt over alle functies van een normale tablet. U kunt hiermee onder andere beeldbellen, e-mailen, bankzaken regelen, kranten lezen en internetten. Bij deze tablet hoort een serviceabonnement die dagelijks van 9.30 tot 16.00 uur bereikbaar is. Mocht het voorkomen dat u bepaalde instellingen niet snapt, dan kunt u ervoor kiezen om uw tablet van een afstand over te laten nemen. Op deze manier kunt u meekijken met de acties die de medewerker uitvoert op uw tablet. De SeniorenTAB kost €279,- en het serviceabonnement hiervan is het eerste jaar gratis. De daaropvolgende jaren kost het serviceabonnement €48 per jaar.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *