Thuisverpleging

Bij een lichamelijke of geestelijke ziekte, kunt u intensieve verpleging nodig hebben. Wilt u niet opgenomen worden in een instelling, dan kunt u voor thuisverpleging kiezen. Er zijn verschillende vormen van thuisverpleging, zoals 24-uurs zorg, 12-uurs zorg, zorg bij de ziekte van Alzheimer en nachtzorg.

Wat is thuisverpleging?

Thuisverpleging is een vorm van thuiszorg. Het gaat hierbij om intensieve zorg, waarbij verpleegkundige zorg nodig is. Verpleging houdt onder andere persoonlijke verzorging van de cliënt in. Het gaat daarnaast ook om specialistischer zorg, zoals het toedienen van medicatie en het inbrengen van een sonde. Het begeleiden van patiënten om zelfstandigheid te bevorderen en het helpen met het omgaan met de ziekte van de patiënt, zijn onderdelen hiervan.  Deze handelingen kunnen door een verpleegkundige buiten de zorginstellingen worden uitgevoerd, zoals bij thuisverpleging het geval is.

Vormen van verpleging thuis

Thuisverpleging wordt op verschillende manieren aangeboden. Het kan gaan om intensieve 24-uurs verpleging, waarbij de patiënt dag en nacht de benodigde zorg ontvangt. Ook kan voor dag- of nachtverpleging gekozen worden. Zorg bij de ziekte van Alzheimer of in de terminale fase zijn ook mogelijk. Dit gaat veelal om intensieve zorg, waarbij de patiënt en naasten worden begeleidt door de verpleegkundigen. De thuisverpleging kan van korte of lange duur zijn. Het doel van deze vorm van verpleging is dat de patiënt zo lang mogelijk in de eigen omgeving kan blijven.

Thuisverpleging door Zuster Jansen

Particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen biedt thuisverpleging aan op maat. De behoeftes die u heeft, kunnen wij met onze professionele verpleegkundigen aanbieden. Wij werken met vaste teams van maximaal 5 zorgverleners, zodat de zorg persoonlijk blijft. In veel situaties kunt u of uw naaste thuis blijven wonen, maar wel de zorg ontvangen die u nodig heeft. Dat kan met de zorg van Zuster Jansen. Heeft u interesse in onze zorgverlening? Neem dan contact met ons op.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *