Thuiszorgorganisaties

Thuiszorgorganisaties zorgen voor verpleging en/of persoonlijke verzorging bij mensen thuis. Deze organisaties hebben hulpverleners in dienst die deze verzorging leveren. Ook huishoudelijke verzorging kan hierdoor worden geregeld. In Nederland zijn ongeveer 150 thuiszorgorganisaties actief om deze hulp te bieden aan mensen die daar behoefte aan hebben. Dit gaat om ongeveer 630.000 mensen per jaar. Dit zijn personen die niet zelfstandig voor hun huishouden of persoonlijke verzorging kunnen zorgen. Dit kan zijn vanwege hun leeftijd, een ziekte of een handicap. Met thuiszorg is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en een opname in een instelling te voorkomen.

Particuliere of reguliere thuiszorg?

Er zijn verschillende thuiszorgorganisaties. Iedere organisatie is gespecialiseerd in een of meerdere vormen van thuiszorg. Het belangrijkste verschil is het verschil tussen particuliere thuiszorg en reguliere thuiszorg. Bij reguliere thuiszorg regelt en betaalt uw zorgverzekeraar de thuiszorg organisatie. U kunt ook uw eigen thuiszorgorganisatie kiezen. Dan is er sprake van particuliere thuiszorg. U betaalt dan (een gedeelte van) de zorg zelf. Voordeel hierbij is dat er bij particuliere thuiszorg meestal geen wachtlijsten zijn.

Soorten thuiszorg

Er zijn verschillende vormen van thuiszorg. Zo bestaat er onder andere thuiszorg huishoudelijke hulp, 12-uurs thuiszorg, 24-uurs thuiszorg, thuiszorg voor in de nacht en terminale thuiszorg. Sommige thuiszorgorganisaties zijn gespecialiseerd in het aanbieden van een bepaalde vorm van thuiszorg. Andere organisaties hebben expertise op meerdere gebieden. Op internet kunt u informatie vinden over de verschillende thuiszorgorganisaties In Nederland, met de vorm(en) van zorg die zij aanbieden.

Thuiszorgorganisatie Zuster Jansen

Zuster Jansen is een thuiszorgorganisatie die meerdere soorten zorg aanbiedt, door heel Nederland. Het is een thuiszorgbureau met verzorging en verpleging op niveau. Zuster Jansen biedt u onder andere:

 • Uitstekende 24-uurs zorg bij de ziekte van Alzheimer
 • Permanente verpleging thuis in kleine teams
 • Privé verpleging om opname in een zorginstelling te voorkomen
 • Terminale 24-uurs verpleging in de laatste levensfase

Zuster Jansen is ook met spoed inzetbaar. Benieuwd wat Zuster Jansen nog meer te bieden heeft? Bezoek onze website!

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *