Online daten voor ouderen

Online daten is hetzelfde als daten, maar dan via de computer, tablet of smartphone. Het is een ideale manier om gelijkgestemden te ontmoeten die naar hetzelfde op zoek zijn, namelijk een relatie. Er zijn natuurlijk ook andere ontmoetingsplekken voor ouderen. Lees daar meer over in het artikel ‘Beste ontmoetingsplekken voor senioren’.

Waarom online daten?

Online daten voor ouderen is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen die aan online daten doet heeft een doel, namelijk een relatie. U hoeft zichzelf niet in te schrijven bij een bureau voor 50-plussers, maar dit zal het proces wel makkelijker maken. In het begin zal het online daten oppervlakkig zijn en zult u niet iedereen in levende lijve ontmoeten. Daarom moet u een gedwongen selectie maken die gericht is op leeftijd, uiterlijk, woonplaats of baan.

Een goed profiel maken

Het is belangrijk om een goede representatieve foto van uzelf te maken. Heeft u meerdere foto’s? Dat is nog beter! Door veel foto’s op uw profiel te plaatsen, krijgt uw match een beter beeld van u. Wanneer u van tuinieren houdt, plaats dan een foto waar u bezig bent met de tuin. Houdt u van muziek? Plaats een foto van uw grote muziekcollectie.

Op uw profiel kunt u een stukje tekst plaatsen. Hierin kunt u vertellen wie u bent, wat u leuk vindt, waar u van houdt en waar u naar zoekt in een partner. Vermijd negatieve teksten. Anderen zullen dit minder aantrekkelijk vinden om op te reageren.

Veilig online daten

Online daten voor ouderen is over het algemeen veilig, maar er zijn mensen die hier misbruik van maken. Het is altijd belangrijk om op uw hoede te zijn wanneer uw match te mooi lijkt om waar te zijn, wanneer iemand te opdringerig reageert of wanneer er een ruim leeftijdsverschil is. Daarnaast is het erg belangrijk om uw persoonlijke gegevens nooit te delen met de persoon waarmee u contact heeft. Ook is het niet verstandig om geld over te maken aan iemand die u nooit ontmoet heeft. Wanneer u een aantal gesprekken heeft gehad en u het tijd vindt om af te spreken, doe dit dan gerust. Spreek af op een openbare plek op klaarlichte dag.

Het kan soms voorkomen dat mensen zich misdragen op een datingsite. Blokkeer deze persoon direct en twijfel hier niet over. U kunt deze persoon melden bij de datingsite.

Veilig Daten keurmerk

De grote datingsites in Nederland werken met het keurmerk Veilig Daten. Deze sites moeten zich aan duidelijke regels houden en worden ook regelmatig gecontroleerd. De volgende datingbureaus hebben dit keurmerk:

 • Parship: een datingsite voor serieuze singles die een match vinden aan de hand van een persoonlijkheidstest. Op basis van kenmerken wordt er een match gemaakt. U kunt een gratis lidmaatschap aanschaffen, maar u kunt ook premium gebruiker worden voor €24,90 per maand, gedurende 2 jaar.
 • Relatieplanet: een datingsite gericht op 50-plussers en/of hoogopgeleiden. U kunt hierbij lid worden voor €5,95 euro per maand, gedurende 1 jaar.
 • 50plusmatch: een speciaal opgezette datingsite voor 50-plussers. Hier inschrijven is gratis, maar u kunt ook een lidmaatschap afsluiten voor €7,95 per maand, gedurende 1 jaar. Deze datingsite is ook geschikt voor 80-plussers.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *