Kiesbeter

Kiesbeter, ook bekend als Kies Beter, is een website die gemaakt is in opdracht van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). De website Kiesbeter.nl was eerst een website van de overheid, maar is inmiddels overgenomen door het Zorginstituut Nederland. Deze organisatie helpt zorgpartijen op verschillende manieren om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Om de websitebezoeker op Kiesbeter.nl van kwaliteitsgerichte en juiste informatie te voorzien, wordt er bovendien samengewerkt met veel andere organisaties binnen de zorg.

Het doel van Kiesbeter.nl is om de consument objectieve en betrouwbare informatie te geven, zodat u online de kwaliteit van zorgaanbieders kunt vergelijken. Hierdoor worden de verschillende zorgverleners gestimuleerd om te zorgen voor kwalitatief betere en efficiëntere dienstverlening. Ook Zuster Jansen is te vinden op Kiesbeter.nl.

Kiezen voor een zorgverlener: waar let u op?

Het is niet altijd gemakkelijk om te kiezen voor een bepaalde zorgverlener. Onder zorgverlener verstaat Kiesbeter: ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg, fysiotherapie, gehandicaptenzorg en medisch diagnostische centra. Waar moet u dan op letten bij het maken van een keuze? De meeste mensen luisteren naar het advies van hun huisarts, of gaan af op de ervaringen van vrienden of familie. Kiesbeter.nl toont u echter de wat specifiekere informatie: welke zorgverleners hebben een specialisatie voor een bepaalde aandoening?  Heeft de zorginstelling waar u voor wil kiezen keurmerken bepaald? Niet alleen dit soort vragen worden op de website beantwoord, ook vindt u hier ervaringen van andere klanten. Deze overwegingen kunnen eveneens helpen bij het maken van een keuze.

Omdat u in veel gevallen geheel vrij bent in het kiezen van een zorgverlener, is het belangrijk dat u die keuze baseert op betrouwbare, objectieve informatie. Bovendien moet de informatie begrijpelijk zijn. Raadpleeg de website om te kijken welke zorgverleners zich bij u in de regio bevinden en welke kwaliteiten deze te bieden hebben.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *