Activerende begeleiding

Activerende begeleiding is een vorm van begeleiding waarbij het accent ligt op het actief leren omgaan met de aandoening en/of beperking. Wanneer u uw beperking kunt accepteren, en ermee leert omgaan kunt u langer zelfstandig leven. Bij activerende begeleiding moet u denken aan ‘leren’. Dit kan in groepsverband gebeuren, maar ook individueel. Denk hierbij aan het aanleren van bepaalde activiteiten als koken, de krant lezen of zelfverzorging. Ook het oefenen van sociale vaardigheden komt aan bod bij activerende begeleiding. Deze vorm van begeleiding is dus anders dan ondersteunende begeleiding, waarbij het accent ligt op het weghalen of verminderen van de problemen door gerichte ondersteuning.

In aanmerking komen voor activerende begeleiding

U kunt voor activerende begeleiding in aanmerking komen om verschillende redenen. Een voorbeeld is als u bent geopereerd en opnieuw thuis moet leren functioneren na de revalidatie. Een andere reden kan zijn dat u graag zo veel mogelijk zelf wil blijven doen, maar niet weet hoe u dit aanpakt in combinatie met uw aandoening en/of beperking. Met activerende begeleiding leert u bepaalde vaardigheden, waardoor u beter zelfstandig kunt functioneren. Er zijn verschillende instanties die u daarbij kunnen helpen. Iedere instantie heeft haar eigen uitgangspunten en manier van begeleiden. Ontdek zelf welke het beste bij u past.

Zuster Jansen’s activerende begeleiding

Zuster Jansen biedt cliënten allerlei vormen van verzorging, waaronder activerende begeleiding. Deze activerende begeleiding kunt u thuis ontvangen, zodat u zelfstandig leert wonen in uw eigen omgeving. Bij Zuster Jansen ligt het accent op de wensen en behoeften van de cliënt. Deze worden dan ook vooraf zorgvuldig in kaart gebracht. Zo is het belangrijk om te weten wat u persoonlijke hobby’s en interesses zijn, zodat hier op in kan worden gespeeld. Van te voren wordt het doel vastgesteld, en hier wordt naartoe gewerkt met een programmatische aanpak. Hier is specifieke deskundigheid voor nodig, wat de hulpverleners van Zuster Jansen zeker begrijpen. Kijk hier voor meer informatie over ons zorgaanbod.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *