De verhuiscoach

Zorgeloos verhuizen zou iedereen wel willen, maar met een verhuiscoach kan het echt. Een verhuiscoach kan u helpen bij de zoektocht naar een geschikte woning. U kunt een verhuiscoach op verschillende manieren bereiken. Wij vertellen u hier meer over.

Woningbouwvereniging

Wanneer u een woning huurt via de woningbouwvereniging, kan het zijn dat u via hen een werkcoach kan inhuren. Bij sommige woningbouwverenigingen spreken ze van een wooncoach. Zij ondersteunen u wanneer u wilt verhuizen op latere leeftijd. Woningbouwverenigingen willen er op deze manier voor zorgen dat ouderen een passende woning krijgen die betaalbaar is voor hen. Daarnaast kan de doorstroom van ouderen, in een eengezinswoning, ervoor zorgen dat er nieuwe gezinnen in kunnen trekken. Ouderen met een laag inkomen kunnen gratis een wooncoach raadplegen.

Gemeente

In sommige gemeente is een verhuiscoach in dienst. Zij helpen bij het vinden van een passende woning en zorgen ervoor dat er een goede doorstroom is op de huizenmarkt. Bij een aantal gemeenten werken de verhuiscoaches als vrijwilliger. Zij hebben zich dan aangesloten bij een sociaal wijkteam in de regio. Zij kunnen u met alles helpen wat bij een verhuizing komt kijken. Hierbij kunt u denken aan een gesprek met een woningbouwbedrijf, het inplannen van een bezichtiging of het invullen van formulieren. Een verhuiscoach helpt met alles voor de verhuizing, maar helpt zelf niet mee tijdens de verhuizing. De service is bedoeld voor ouderen zonder een sociaal eigen netwerk.

Consumentenbond

Voor leden van de Consumentenbond is er een nieuw platform opgezet. Hier kunnen leden die verhuizen naar een huur- of koopwoning handige tips krijgen. Bij een verhuizing komen namelijk veel zaken kijken, zoals een hypotheek, verzekering en andere financiële zaken. Ook zijn er tips over praktische zaken, zoals het vinden van een betrouwbare verhuizer, een nodige verbouwing en over het regelen van de juiste vakmensen.

Particuliere verhuiscoach

Er bestaan zelfstandige ondernemers die werken als een particuliere verhuiscoach. Deze kunt u inhuren voor zowel het inpakken van uw spullen als bij het regelen van bepaalde zaken. Dit is anders dan bij een verhuiscoach van de woningbouwvereniging of gemeente. Deze personen helpen alleen bij het regelen van zaken rondom uw verhuizing. Een particuliere verhuiscoach kunt u zelfs inschakelen bij het uitzoeken van verf voor uw nieuwe huis. De een zal u helpen met het sorteren van uw persoonlijke spullen en een ander zal een nieuwe hypotheek voor u regelen. Een particuliere verhuiscoach werkt vaak regionaal en zijn makkelijk vindbaar via het internet. Ze werken vaak met een vast uurtarief tussen de €20,- tot €50,-. Anderen werken met een totaal bedrag van de uitgevoerde werkzaamheden. Dit tarief ligt tussen de €250,- en de €1250,-.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

 

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *