Open dag van de zorg

Iedere derde zaterdag van maart is er in Nederland de Open dag van de zorg. In 2013 was dit op 16 maart, in 2014 op 15 maart. Zorg- en welzijnsorganisaties openen op deze dag de deuren voor iedereen die belangstelling heeft. Deze dag wordt ook wel de open dag van zorg en welzijn genoemd.  Iedere zorg- en welzijnsorganisatie kan haar organisatie met verschillende activiteiten presenteren. In alle regio’s wordt steeds intensiever meegedaan aan de Open dag van de zorg, zodat het ook steeds bekender wordt bij het publiek.

Nieuw dit jaar is de Week zorg en welzijn van 11 tot en met 16 maart. De open dag op 16 maart vormt het hoogtepunt van deze week. De laatste ontwikkelingen in de zorgsector zullen uitgebreid aan bod komen. Ook voor mensen die zich willen oriënteren voor een opleiding of een baan in de zorg is er een passend programma.

Open dag voor iedereen

Zoals eerder genoemd is deze open dag voor iedere belangstellende. Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Misschien bent u benieuwd naar de taken van mensen werkzaam in de thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. De open dag van de zorg is dan echt wat voor u. U krijgt dan namelijk de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen van verschillende organisaties, van ziekenhuizen tot thuiszorgorganisaties. Ook particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen opent haar deuren voor geïnteresseerden.

Zorg & Welzijn krant

Op basis van de Open dag zorg en welzijn wordt er een krant gepubliceerd. In deze krant presenteren zorg- en welzijnsorganisaties zich, komen zorg medewerkers aan het woord en cliënten. De verhalen geven een realistisch beeld over het werk in de sector. De krant verschijnt in de regio Haaglanden en Waterweg Noord in een oplage van ongeveer 600.000 exemplaren.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *