Terminale zorg

Terminale zorg is zorg bij iemand die niet lang meer te leven heeft. Het betreft dan een levensverwachting van ongeveer drie maanden. Bij een langere levensverwachting, wanneer iemand niet meer te genezen is en zorg nodig heeft, is er sprake van palliatieve zorg. Bij terminale zorg wordt er alles aan gedaan om de laatste levensfase van een persoon zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het is een speciale vorm van zorg, omdat het een emotionele en intensieve periode betreft, zowel voor de zieke zelf als voor de directe omgeving.

Passende zorg bij u thuis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laatste fase van hun leven thuis door te brengen. In deze vertrouwde omgeving kunt u veelal dag en nacht worden omringd en verzorgd door verplegers of verzorgers. Terminale thuiszorg biedt vertrouwdheid en rust. Hierbij krijgt u de verzorging die u nodig heeft, in uw eigen woning. U kunt zich thuis blijven voelen, uw eigen gewoontes blijven hanteren. Dit is ook prettig voor uw naasten, die zich op hun manier bij u thuis kunnen blijven voelen. Bij terminale thuiszorg door Zuster Jansen staat er een klein, vast zorgteam voor u klaar. U ziet steeds dezelfde gezichten bij u thuis, wat ook voor uw familie heel belangrijk is.

Wat kan Zuster Jansen voor u betekenen?

Zuster Jansen biedt terminale zorg thuis en terminale 24-uurs verpleging in heel Nederland. Deskundige begeleiding van professionele zorgverleners is bij Zuster Jansen vanzelfsprekend. Voor terminale thuiszorg heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt dan een PGB aanvragen, waarmee u een gedeelte van de zorg van Zuster Jansen kunt bekostigen.

Het CIZ kan een PTZ (palliatief terminale zorg) indicatie afgeven als de levensverwachting minder is dan drie maanden. Er worden twee PTZ indicaties van elkaar onderscheiden: één die gericht is op verzorging, en één die gericht is op verpleging. Het aanvragen van de juiste indicatie wordt meestal gedaan door de transferverpleegkundige in het ziekenhuis waar de patiënt verblijft. U kunt er bij deze persoon dan ook naar vragen.

Is er op korte termijn al (terminale) thuiszorg nodig? Zuster Jansen kan direct voor u klaarstaan, ook met spoed. Vul het aanvraagformulier in of bel 020 – 6366837 voor advies over terminale thuiszorg op maat. Professionele zorg met aandacht en respect: dat is waar Zuster Jansen voor staat.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *