Boodschappenhulp thuiszorg

Wanneer u niet meer mobiel genoeg bent om een paar keer in de week op pad te gaan om boodschappen te doen, is een boodschappenhulp handig. In veel situaties neemt een familielid deze rol op zich. Wanneer dit niet het geval is kunt u beroep doen op thuiszorg. De hulp die u dan krijgt verricht huishoudelijke taken, waaronder het aanschaffen van de dagelijkse boodschappen.

Regels boodschappenhulp

De meeste zorginstanties hechten bepaalde regels aan zo’n boodschappenhulp. Het halen van boodschappen is namelijk een aparte tak van de overige huishoudelijke taken. Vertrouwen speelt hierin een grote rol. Het meenemen en gebruiken van de pinpas van de cliënt is niet toegestaan. De cliënt moet daarom contant geld meegeven aan de hulp. Ook moet de bon bewaard worden zodat de cliënt te allen tijde de bedragen kan inzien.

Overige huishoudelijke taken

Naast het aanschaffen van de dagelijkse boodschappen kan de thuiszorg hulp overige huishoudelijke taken verrichten. Deze taken zijn van lichte tot middelzware aard. Voorbeelden zijn bedden opmaken, de was doen en ramen lappen. De grens tussen wat wel en niet bij de huishoudelijke taken van de thuiszorg hoort kan erg onduidelijk zijn. Goede communicatie tussen de cliënt en de hulpverlener is daarom erg belangrijk. Ook spelen de regels van de arbo wet een rol. Deze bepalen gedeeltelijk welke werkzaamheden de hulp wel en niet mag uitvoeren.

Particuliere thuiszorg Zuster Jansen

U kunt bij verschillende zorginstanties terecht voor particuliere thuiszorg. Zo kunt u gebruik maken van de particuliere thuiszorg van Zuster Jansen. Wij nemen huishoudelijke taken geheel of gedeeltelijk over en helpen u zo uw huishouden draaiende te houden. Natuurlijk heeft Zuster Jansen nog veel meer te bieden. U kunt uit ons zorgaanbod kiezen welke vorm het beste bij u past. Of maak direct een afspraak met één van onze deskundigen.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *