Elektrische rolstoel

Wanneer u problemen ondervindt met het handmatig bedienen van uw rolstoel kan een elektrische rolstoel de perfecte oplossing bieden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met lopen met een rollator en voor mensen die getroffen zijn door chronische ziekte zoals ALS, MS of Parkinson. De elektrische rolstoel is zeer geschikt als het gaat om het afleggen van korte afstanden. Elektrische rolstoelen kennen twee verschillende soorten, namelijk een binnen en buiten rolstoel. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken welke van de twee rolstoelen het beste aansluit op uw situatie.

Rijden met een elektrische rolstoel

Voor het besturen van een elektrische rolstoel heeft u geen rijbewijs nodig. U mag rijden op alle wegen met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, het bromfietspad, het fietspad, het voetpad en de stoep. Wel moet u zich houden aan de snelheidsregels die gelden voor de verschillende paden en wegen. Zo mag u op de weg de snelheid aannemen van de bestuurders en mag u op de stoep en het voetpad een maximale snelheid van 6 kilometer per uur aanhouden. Het niet toegestaan om met meer dan één persoon te rijden op een elektrische rolstoel.

Wanneer elektrische rolstoel aanschaffen?

Als u uzelf herkent in de onderstaande punten is een elektrische rolstoel de perfecte oplossing voor uw situatie.

 • Ik wil me veilig en stabiel voelen.
 • Ik wil me op mijn gemak verplaatsen om boodschappen te doen.
 • Ik vind een scootmobiel te groot en lastig om te bedienen.
 • Ik ben op zoek naar een alternatief voor een trippelstoel.
 • Ik ben op zoek naar een rolstoel die met de auto te vervoeren is.

Voordelen

Elektrische rolstoelen brengen meerdere voordelen met zich mee. Zo zijn ze simpel in het gebruik en kunt u zich gemakkelijk manoeuvreren in lastige verkeerssituaties dankzij de korte draaicirkel. Daarnaast zijn ze eenvoudig te bedienen door middel van de joystick. De joystick is speciaal ontworpen voor ouderen die minder kracht hebben in hun armen en handen. De rolstoelen kunnen relatief makkelijk vervoerd worden in de auto dankzij de te verstellen zitting, sommige modellen zijn zelfs opvouwbaar.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *