Kosten thuiszorg

Wanneer je gebruik wilt maken van thuiszorg moet je een eigen bijdrage betalen. Dit geldt voor alle vormen van thuiszorg. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van bepaalde zaken als leeftijd en inkomen. U kunt de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Natuurlijk zijn er manieren om deze kosten gedeeltelijk of helemaal te laten vergoeden. Bij thuiszorgorganisaties die WLZ-zorg leveren betaalt u uitsluitend de eigen bijdrage. Dit geldt voor zowel reguliere als particuliere thuiszorg. Er zijn ook particuliere organisaties die geen WLZ-zorg leveren. Hierbij betaalt u de volledige kosten zelf. Wanneer u meer zorg behoeft dan waar u recht op heeft, moet u dit ook zelf betalen. U kunt ook de kosten voor thuiszorg betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Kosten reguliere thuiszorg

De kosten van reguliere thuiszorg worden rechtstreeks betaald door de overheid via de WLZ-regeling. Uw zorgverzekeraar regelt hierbij de thuiszorgorganisatie en zorgt voor de betaling hiervan. Een voordeel hierbij is dat u zelf geen administratieve omslachtigheid heeft. Nadeel dat u niet zelf kunt kiezen wie u thuiszorg geeft. Daarom kunt u ook zelf uw reguliere zorg inkopen via een. Vanuit dit budget betaalt u dan de zorg. De eigen bijdrage wordt in mindering gebracht op het aan u toegekende budget. Of u de zorg zelf kiest of laat regelen, het nadeel van reguliere thuiszorg blijft de wachtlijsten van thuiszorgorganisaties.

Kosten particuliere thuiszorg

Wanneer u zelf thuiszorg wilt regelen moet u dit zelf betalen. U kiest hierbij voor de particuliere thuiszorgorganisatie die het beste bij u past. Bij particuliere thuiszorgorganisaties zijn er meestal geen wachtlijsten. Dit kan een groot voordeel zijn voor personen die snel hulp behoeven. De particuliere thuiszorg tarieven zijn afhankelijk van de (specialistische) zorg die wordt geboden en de deskundigheid die van de zorgverleners wordt gevraagd. Ook bij particuliere thuiszorg kunt u in aanmerking komen voor een PGB. Ook kunt u het beste bij uw zorgverzekeraar navragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van (een deel van) de kosten.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *