CbO: Consultatiebureau voor Ouderen

Voor kinderen is er een consultatiebureau, dat is algemeen bekend, maar ook ouderen stuitten vaak op kwaaltjes en kwesties waar ze vragen over hebben. Daarom kunnen zij er zelf voor kiezen om een CbO te bezoeken. CbO staat dan ook voor Consultatiebureau Ouderen. Vanaf een jaar of zestig kunt u terecht bij deze consultatiebureaus, die u helpen door u te onderzoeken en advies te geven waar u dat nodig heeft.

Wat doet een CbO?

Een Consultatiebureau voor Ouderen vindt u in verschillende steden, er zit dus vaak wel een bureau in de buurt waar u terecht kunt. De bezoeken zijn vaak gratis, het enige wat gevraagd wordt is dat u van tevoren een afspraak maakt. Zo kunnen de adviseurs u het beste helpen.

Tijdens een bezoek aan het CbO krijgt u een gezondheidsonderzoek en wordt samen met u gekeken naar uw levensstijl. Hierbij kunt u denken aan uw dagindeling, uw voedingspatroon en uw slaapritme. Dit duurt ongeveer éém tot anderhalf uur. Daarna krijgt u bruikbare adviezen die u concreet kunt toepassen in uw leven. Op deze manier weet u gezondheidsrisico’s te voorkomen en kunt u de aandachtspunten alle ruimte geven. Tijdens een tweede gesprek kan men dan verder praten over

Lichamelijke gezondheid en fysiotherapie

Uw gezondheid wordt uitgebreid getest. Het meten van uw lengte, gewicht, cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk kunnen belangrijke informatie geven en een grote rol spelen in het advies dat u krijgt. Daarnaast bieden sommige consultatiebureaus ook een fysiofittest, die afgenomen wordt door een fysiotherapeut. Hierbij wordt onder andere gekeken naar uw spierkracht, conditie en uw oog-handcoördinatie.

Een bezoek aan een Consultatiebureau voor Ouderen kan u helpen om een gezond leefpatroon op te bouwen dat past bij uw leeftijd en conditie. Bovendien hoort u gelijk waar uw risico’s zich bevinden, zodat u hierop kunt inspelen.

    Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
    Stel hieronder uw vraag:

    *

    *

    *

    *