Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten. Daarom wordt het ook wel de ziektekostenverzekering genoemd. Dit geldt bijvoorbeeld bij een bezoek aan de huisarts, of bij de kosten van medicijnen. Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. 50 plussers en ouderen stellen andere eisen aan een zorgverzekering dan jongeren. Daarom kunt u bij veel zorgverzekeraars zelf uw aanvullende zorgverzekering samenstellen.

Basisverzekering

Een basisverzekering is verplicht voor de meeste mensen die in Nederland wonen. Er zijn slechts enkele uitzonderingen. Deze basisverzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis en apotheek. Dit valt onder de zogenoemde medisch noodzakelijke zorg. De inhoud van een basisverzekering wordt door de overheid vastgesteld en is voor iedereen hetzelfde. Echter valt lang niet alle zorg onder de basisverzekering. Daarom kunt u de basisverzekering aanvullen met een aanvullende zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. Bij een aanvullende zorgverzekering dekt de zorgverzekeraar de kosten die niet worden gedekt door de basisverzekering. Voorbeelden van extra dekkingen die bij de aanvullende zorgverzekering worden aangeboden zijn fysiotherapie, brillen en contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. Ook zijn er speciale aanvullende zorgverzekeringen voor senioren. Bijvoorbeeld bij Zilveren Kruis Achmea. Let er in ieder geval op dat uw verzekering zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke wensen en behoeften.

Thuiszorg en zorgverzekering

Mensen die begeleiding of hulp thuis nodig hebben komen in aanmerking voor thuiszorg. Deze zorg wordt voornamelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Bij sommige zorgverzekeraars kunt u dit verzekeren via de aanvullende zorgverzekering. De eigen bijdrage die u moet betalen wordt berekend door het CAK.  Zuster Jansen is een particuliere thuiszorginstantie en kan u uitstekende particuliere zorg bieden op maat. Benieuwd of dit binnen uw zorgverzekering valt? Bekijk hier het kostenoverzicht.

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*

captcha